Search Our Site

planinc pic 300

Albin Planinec je bil eno največjih imen v bogati slovenski šahovski zgodovini. Njegova tragična usoda in zadnja leta življenja so pretresli številne šahovske ljubitelje doma in po svetu. Pozabljen od vseh je velemojster umrl decembra leta 2008. Tudi po smrti za spomin na velemojstra, ki je šahovski svet navduševal s svojimi vragolijami, ni bilo poskrbljeno. Zato smo se pri Evropski šahovski akademiji, zavodu za razvoj kreativnega mišljenja Maribor odločili, da se velemojstra spomnimo s spominskim turnirjem ob deseti obletnici njegove smrti.

Dogodek bomo umestili v čas in prostor letošnjega Svetovnega veteranskega prvenstva, ki bo potekalo na Bledu, od 17. – 30. novembra letos. Planinčev memorial bo 24. novembra, ko bo na prvenstvu prost dan. Vse druge podrobnosti lahko najdete v turnirskem razpisu v prilogi.

Albin Planinec je bil človek, ki je nadvse ljubil otroke in mlade. Zato smo se organizatorji odločili, da ob turnirju priredimo še dobrodelno akcijo: »Pomagajmo mladim slovenskim šahistom!«.

Želeli bi si zbrati čim več sredstev, ki bi jih nato v letu 2019 razdelili med najboljše mlade slovenske šahiste na več načinov (podpora izbranim mladim šahistom različnih kategorij, odprto prvenstvo za ekipe osnovnih šol, s prvo nagrado: udeležbo na svetovnem ekipnem osnovnošolskem festivalu v Sočiju, drugo). Za pošteno in neodvisno razdelitev sredstev bo poskrbela komisija, sestavljena iz najboljših slovenskih šahistov in šahistk.

Kako pristopiti?

Podjetjem ponujamo nekaj sponzorskih paketov:

  • Veliki sponzor Planinčevega memoriala (1.500 evro + DDV))

Ob sponzorstvu Planinčevega memoriala vas predstavimo tudi kot sponzorja Svetovnega veteranskega prvenstva in posebnega sponzorja enega od mladih šahistov,

  • Sponzor Planinčevega memoriala (1.000 evro + DDV)

Ob sponzorstvu Planinčevega memoriala vas predstavimo tudi kot posebnega sponzorja enega od mladih šahistov,

  • Sponzor Planinčevega memoriala (500 evro + DDV)

Seveda bomo veseli tudi kakršnegakoli drugega vašega prispevka (manjši zneski, praktične nagrade), v obliki sponzorstva, pokroviteljstva, donacije ali kakorkoli.

Posamezniki lahko prispevate poljubne zneske na enega izmed dveh načinov:

  • S plačilom višje prijavnine za nastop na Planinčevem memorialu
  • Z nakazilom na račun Evropske šahovske akademije, s pripisom Dobrodelna akcija. Številka računa: SI56 6100 0001 1892 062, odprt pri Delavski hranilnici d.d.

Na spletni strani Evropske šahovske akademije  bomo vsakih 14 dni objavili stanje zbranih sredstev, vsem donatorjem in sponzorjem pa se bomo ustrezno zahvalili!

Z upanjem, da boste prepoznali pozitivno plat naše zgodbe in se nam pridružili vas lepo pozdravljam!

KONTAKT i INFORMACIJE:

info.zavod.esa@gmail.com

Adrijan Mihaljčišin, pobudnik in vodja dobrodelne akcije

European Chess Academy

Istrska ulica 60h / 2000 Maribor / Slovenia +386 (40) 834 432